2013 Kendini Unutturmayacak

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Zonguldak’lı maden işçilerinin o büyük yürüyüşünden sonra kitleler biriktirdiler,

biriktirdiler ve 2013’de patladılar. Çeyrek asırdır; emperyalizmin ülkemize ve bölgemize karşı yürüttüğü saldırılara, yapılan soygunlara, halkın mallarının talanına, sürekli artan yoksulluğa, , neoliberal politikaların yarattığı tahribata, işsizliğe, canların katliamına, halkın yaşam tarzına ve kazanımlarına yapılan arsız müdahalelere, toprağın ve yeşilin tahribine ve insana dair daha birçok değere yapılan hayâsız saldırılara dur demek için halk kitleleri bu yıl, Mayıs-Haziran’da ayağa kalktı.

2013’ün Mayıs sonuna kadar, ülkemizde birçok insan ve dış dünya, bu memleketin giderek karanlıklaşan gericiliğe teslim olduğunu düşünüyordu. ABD politikalarına bağlı dinci ideolojinin ve sermayesinin tutsağı yapılmış; 1908, 1920, 1960 ve1970’li yılların devrimci geleneklerinin izlerinin silindiği, tarihsiz bir toplumun yaratıldığı yeni bir karanlık çağa girdiğimiz görüntüsü, 2013’ün Mayıs’ından itibaren silinmeye başladı.

İşte bu nedenle iyi ki de geldin 2013. Geldin ve bu topraklar tarihini hatırladı. Ve o tarihi 2013 koşullarında yaşamaya başladı. Böylece Anadolu isyancı geleneğini bir kez daha hatırladı.

Halk kitleleri yıllardır ilk kez bu ölçüde yaygın bir şekilde ayağa kalktı ve Amerikancı iktidarı ve işbirlikçilerini derinden sarstı. Bu sarsıntının etkisiyle, gerici ideolojinin yapıştırdığı koalisyon hızla dağıldı ve birbirinin gırtlağına sarıldılar. İşte devrimci kalkışmalar iktidar bloklarını böyle parçalar.

Yenilmez sanılan emperyalist politikalar ve gerici ideolojiler, sonuçta halkların direnişi karşısında ezilip giderler. 2013’te; Suriye halkının direnişi, Müslüman Kardeşlerin Mısır’da yenilgisi ve bizde Mayıs-Haziran halk hareketinin yarattığı etki bölgemizin kurtuluş yolunu bütün dünyaya gösterdi. Bu hareketlerin önemleri ve anlamları ileride daha iyi anlaşılacaktır.

2013 geldiği gibi bitmedi. Son nefesini verirken ülkemizdeki dinciliğin ahlakını ya da ahlaksızlığını ortaya serdi. Dincilerin iktidarı nasıl bir soygun-yolsuzluk ve karşılarındaki güçleri tasfiye aracı olarak kullandıklarını herkese gösterdi.

Darısı 2014’ün başına…  2014’de 2013’de yapamadıklarımızı yapmak dileğiyle…

Yeni yılda kurdukları talan düzeniyle birlikte iyice dağılacaklar.
***
Değerli Anafikir okurları,

2013, sitemizin okunurluğunun da arttığı bir yıl oldu. Yeni yılda da bu gelişmenin sürmesi umuduyla…

Bütün halkımıza ve okurlarımıza sağlıklı bir yıl dileriz.

2014’ü, halkımıza ve ülkemize 2013’ten daha güzel geleceği umuduyla selamlıyoruz.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

BENZER YAZILAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Fikir